Montavilla Community Center

The Montavilla Community Center was first built in the 1920’s and has undergone multiple renovations over the past 50 years. The space includes a gym, classrooms, a kitchen, and multipurpose rooms. Recently, funding from the Parks Replacement Bond allowed Montavilla to renovate the roof and replace outdated HVAC units. These changes will increase safety, building service and roof maintenance.

Scope: The project scope included the replacement of the roof and six rooftop air handling units. An existing exhaust fan was also removed and re-installed. The project also involves the integration of these modifications into the recently updated building DDC system.

Commissioned Equipment included:

  • Six (6) rooftop air handler units
  • One (1) exhaust fan
  • Integration of new equipment into existing DDC system

Location: Portland, OR

Client: Portland Parks and Recreation

Architect: WJE Engineers Architects

General Contractor: Fulcrum Construction

MEP Designer: GREEBUSCH eNGINEERING

Cx
Commissioning
Contact Project Lead