UO: Allan Price Science Commons & Research Library

This project involved remodeling an existing 33,000sf science library plus a 3500sf addition; and is targeting LEED Gold. The library was re-imagined with a 50% reduction in print collection space making room for significantly more seating, meeting rooms, study spaces, computer labs, as well as a visualization lab and “maker space” digital technology lab. The addition includes a coffee bar and plenty of seating to encourage collaboration.

Scope: NWESI provided Fundamental and Enhanced Commissioning per LEED requirements. Commissioning scope also included electrical, lighting controls, fire protection, domestic hot water, and sanitary and storm water sump pumps.

Location: Eugene, OR

Owner: University of Oregon

Client: University of Oregon

Architect: Opsis Architecture

General Contractor: Andersen Construction

MEP Designer: Systems West Engineers

LEED: LEED Gold New Construction

Total Project Cost: $11M

Cx
Commissioning
TAB
Testing, Adjusting & Balancing
Contact Project Lead